Coaching

Reorganisaties kunnen individuele vraagstukken veroorzaken waarbij individuele coaching een oplossing kan bieden.Het eerste doel van individuele coaching is zicht creëren op persoonlijke doelen en hoe daar te komen. Met andere woorden: wat wil je veranderen en/of waar wil je duidelijkheid over en hoe ga je dat doen/krijgen? Coaching gaat dus altijd over persoonlijke bewustwording en ontwikkeling. Coaching is met name geschikt voor vraagstukken die zich in eerste instantie niet zo makkelijk laten oplossen door logische en rationele beslissingen. Vaak gaat het om kwesties die al langere tijd als ‘probleem’, vraagstuk of dilemma worden ervaren. Dit kan vanuit de persoon die zich ontwikkelt en niet meer in zijn/haar omgeving past. Ook vanuit de omgeving die verandert (reorganisaties, veranderende technieken en structuren) waar iemand zich niet meer in ‘thuisvoelt’. In de coaching ontstaat duidelijkheid over de oorzaken van huidig gedrag of de ontstane situatie, waardoor kan worden bepaald hoe deze in de gewenste richting kan worden bijgesteld. Gedrag kan alleen vertoond worden op een wijze die bij de persoon past. Soms is een andere strategie de oplossing.

Loopbaanadvies

Vanuit ambitie, gevoel van onbehagen of noodzaak, omdat bijvoorbeeld de functie of werkgelegenheid in het geding is, kan loopbaanadvies van belang zijn.

 

Aanpak

In een kosteloos kennismakingsgesprek wordt ontrafeld welke doelstellingen aan de orde zijn. Hierbij kan de kandidaat ervaren of er een ‘klik’ is tussen hem/haar en de coach/loopbaanadviseur. Een offerte wordt opgesteld waaruit de kandidaat kan opmaken of hij/zij vertrouwen heeft in het behalen van de doelen.

De coaching kan in het Nederlands en in het Engels.